Groepsles

In een groep, bestaande uit maximaal 8 personen, wordt wekelijks een uur geoefend. Bewegingen, oefeningen en adviezen zijn gericht op onderhouden van beweeglijkheid van het lichaam, kracht van romp-, been- en armspieren en leren ontspannen van het lichaam en  spieren. Daarnaast is er ook aandacht voor houding en kwalitatief goed leren bewegen in het dagelijks leven.

De wekelijkse herhaling van oefeningen, correctie van houding en dagelijkse bewegingen, maakt deelnemers aan de groepslessen meer bewust van hun lichaam, van bewegingsgewoontes en uiteindelijk stelt het de persoon in staat om zelfstandig met de geleerde oefeningen en bewegingen om te gaan en deze ook in het dagelijks functioneren toe te passen.

De kleine groep (max 8 personen) geeft de mogelijkheid om de nodige individuele aandacht te geven.

De lessen worden gegeven op:
Dinsdag
– 19.30 tot 20.30 uur

woensdag
– 09.00 tot 10.00 uur
– 10.30 tot 11.30 uur
– 19.15 tot 20.15 uur

Kosten voor de groepsles is €7,00 per les, betaling geschiedt per maand of per kwartaal. Afhankelijk van zorgverzekeraar en afgesloten polis, vindt er  soms (gedeeltelijk) vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering plaats.

Tevens is er een groep waarin wekelijks kort ( 30 minuten) geoefend wordt onder professionele begeleiding. De oefeningen zijn gericht op bewegelijkheid en stabiliteit van het lichaam en gezond bewegen. De lessen zijn geschikt voor diegene met aandacht voor het onderhouden van een goede kwaliteit van bewegen en functioneren in het dagelijks leven.

De les van 30 minuten wordt gegeven op vrijdag van 10.30 – 11.00 uur

Na de bewegingsles is er de mogelijkheid om gezamenlijk koffie / thee te drinken.
Aanmelden kan via telefoonnummer 024-6415691 of via de mail info@oefentherapiewijchen.nl